7068 Sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Mardin Avukatı

作者:

分類:

7068 Sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Mardin Avukatı

Kampanya kapsamında ücretsiz SSL alan ve SSL kurulumu yapılmış olan müşterilerin hosting iade talepleri olması durumunda SSL ücreti 8,99$’ın müşteri tarafından karşılanması gerekmektedir. Bu sebeple İade edilecek tutardan SSL ücreti düşürülerek kalan tutarın iadesi yapılacaktır. MÜŞTERİ’nin İSİMTESCİL’den ürünü satın alması ile sözleşme yürürlüğe girer. MÜŞTERİ’nin aylık ödemeler yapmak suretiyle abone olması halinde dahi işbu sözleşme süresizdir. Alan adı sahipleri İsimtescil ‘in uyguladığı güncel yeni alan adı kayıt, alan adı süre yenileme vealan adı transfer fiyat politikasına web sitesinden erişebilirler. Alan adı uygunluk durumları, Registry firmalar (Kayıt Firması) üzerinden sorgulanmaktadır ve kullanılmayan (Boşta olan) alan adları için satın alım yapılabilmektedir. Registry firmasının yerel mahkeme kararları doğrultusunda alan adları üzerine yapılan engellemelerden kaynaklı bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Alan adı satın alınmadan önce ilgili alan adı BTK üzerinden kontrol edilerek Mahkeme Kararı ile bir engelleme olup olmadığı kontrol edilmelidir. İnternette içerik üretiminin arttığı ve medyanın dahi büyük oranda dijitalleştiği günümüzde gazete, dergi basılı yayınların yerini internet medyasının yer almaya başladığı sayısal verilerle de bilinen bir gerçektir. Özellikle 90’lı yıllardan itibaren internet haberciliği veya internet gazeteciliği olarak adlandırabileceğimiz bu tür etkisini göstermeye başlamış 2000’li yıllardan itibaren özellikle günümüzde geleneksel medyanın yerini almaya başlamıştır. Domainlerin tescil işlemleri ve yönetimsel sorunları hakkında gerekli bilgilendirmeler, İsimtescil web adresinde domain künyesinde yer almaktadır.

3.1.MÜŞTERİ Kayıt/Başvuru sırasında verdiği bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğunu kabul ve beyan eder. MÜŞTERİ, üyelik esnasında beyan ettiği TC Kimlik Numarası dahil tüm kimlik ve iletişim bilgilerinin gerçeğe uygun olarak bildirilmesinin, işbu Sözleşmenin geçerli bir şekilde kurulması için zorunlu ve önkoşul niteliğinde olduğunu kabul eder. MÜŞTERİ’ye ait bilgilerin yanlış veya eksik olduğunun İSİMTESCİL tarafından sonradan tespit edilmesi halinde, İSİMTESCİL’in yapacağı bildirim üzerine, söz konusu yanlışlık veya eksiklik MÜŞTERİ tarafından 2 gün içerisinde giderilecektir. Aksi halde, İSİMTESCİL işbu sözleşmeyi haklı sebeple, derhal ayrıca bir ihtara ve ihbara gerek olmaksızın tek taraflı olarak feshetme hakkına sahiptir. İSİMTESCİL’in bu sebeple gerçekleştirdiği fesihler sebebi ile MÜŞTERİ İSİMTESCİL’den sunulan hizmetin durdurulması yahut sözleşmenin feshi sebebi ile herhangi bir tazminat, ödeme, iade, telafi vb. Sunulan eksik yahut hatalı bilgiler sebebi ile MÜŞTERİ, İSİMTESCİL’in, söz konusu bilgilerdeki yanlışlık veya eksikliklerden kaynaklanan Kişilerin uğrayabileceği zararlar da dahil olmak üzere her türlü zararını tazmin etmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu alan adı sözleşmesi (bundan sonra kısaca “sözleşme” olarak anılacaktır), bir taraftan, alanadı tahsis etmek, yenilemek, transfer etmek veya toplu transfer etmek veya sözleşme konusudiğer hizmetlerden faydalanmak isteyen gerçek veya tüzel kişi (bundan sonra “müşteri” olarakanılacaktır) ve diğer taraftan talep edilen hizmetleri sözleşme kapsamında sunan İsimtescilBilişim A.Ş. Taraflararasında çıkabilecek bütün ihtilaflar aşağıdaki hükümler çerçevesinde çözüm bulacaktır.Müşterinin işbu genel şartları ihlal etmesi durumunda İsimtescil müşteri hesaplarına elkoyabilir, durdurabilir, askıya alabilir, müşteri servislerini sınırsız veya süreli olarakduraklatabilir ve sözleşmeyi iptal edebilir. İş bu sözleşme İsimtescil ile Müşteri arasındaelektronik yürürlük tarihinden itibaren geçerlidir.

  • Eğer depo size ait değil de başka birinin deposunu kullanıyorsanız bu durumda “Dış Kaynak Hizmeti” seçeneğini işaretleyip, sonraki aşamada “Dış Kaynak İşletme Adı”nı girerek kaydınızı tamamlayabilirsiniz.
  • ETBİS’de “Depolar/Üretim Yeri” başlığında kendinize ait bir deponuz varsa ülke, şehir ve adres bilgisi girmeniz gerekmektedir.
  • Bu durumda MÜŞTERİ uğradığı zararlarını İSİMTESCİL’e hiçbir surette rücu etmeyeceğini peşinen kabul eder.

Ancak  dijitalleşme doğrultusunda internet ortamında yapılan yayınların artması sonucu  işbu iki kanun da yetersiz kalmış ve yasal anlamda oluşan bu boşluk  eksiklikler bulunsa da yürürlüğe giren 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da düzenlenmeye çalışılmıştır. Bu kapsamda internetten haber kaldırma gibi kişilerin gerek haklarında çıkan internet haberleri veya haberlerden bağımsız olarak çeşitli sosyal medya araçları, sözlük vb. Mecralarda haklarında yer alan  içeriklerin kaldırılması, bu içeriklere erişimin engellenmesi   talepleri ve  diğer yasal imkanları  bu kanun kapsamında düzenlenmiştir. Taraflar’ın, işbu Sözleşme kapsamında öğrendikleri her türlü bilgi ve belge sır olarak kabul edilir. Taraflar, Sözleşme çerçevesindeki hiçbir bilgiyi üçüncü şahıslar ile paylaşamaz. İşbu Sözleşme kapsamında hizmetin gereği olarak elde ettiği tüm bilgileri, Basın Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku, Haksız Rekabet Hukuku hükümleri ve ilgili tüm mevzuat gereğince, aslen kamu yararına faaliyet gösteren İSİMTESCİL’in şeref ve haysiyetini veyahut manevi haklarını ihlal edebilecek, bu manada 3. Kişilerin haksız rekabetine konu teşkil edebilecek her türlü muhtemel olumsuz tutum ve davranışlardan imtina etmeyi, telif ve patent haklarını korumayı, bu yükümlülüğe aykırı davranması halinde İSİMTESCİL’ in uğradığı ve/veya uğrayabileceği her türlü zararı itiraz etmeksizin tazmin etmekle yükümlü olacağını kabul ve taahhüt eder. 3.4.MÜŞTERİ iş bu sözleşmeyi imzalamakla, servis kullanım şartlarını kabul ettiğini beyan ve taahhüt eder. MÜŞTERİ, işbu Sözleşme’yi imzalamakla, elektronik posta haberleşmesinde, web yayınlarında ve bu aboneliğe ilişkin her türlü işlemde T.C. Yasalarına, kanun hükmünde kararnamelerine, tüzük ve yönetmeliklerine ve genel ahlak ve adaba aykırı davranmamayı, kendisine veya MÜŞTERİ’lerine ait web sayfalarının, FTP ve diğer Internet servislerinin içeriğinden tamamen kendisinin sorumlu olduğunu kabul ve taahhüt eder.

Ücretler ilk sipariş ile peşin olarak tahsil edilir ve aksi belirtilmediği sürece dönem sonunda otomatik olarak kapatılır. MÜŞTERİ’nin veritabanı barındırma Hizmeti satın alması durumunda, MÜŞTERİ ilgili yazılımı kurmak ve yapılandırmak için kendisine ait sunuculara giriş yapması için İSİMTESCİL’e gerekli yetkiyi vermektedir. 3.15.Paylaşımlı hosting paketleri, hizmet süresi sona erdikten 15 gün sonra durdurulmakta (Suspend) ve toplamda 30 gün sonunda web site içerikleri silinmektedir. 2.6.MÜŞTERİ, İSİMTESCİL’in Hizmetleri’nin sürekliliği veya kesintisizliği ile ilgili kontrolü olmadığını ve bunların garanti edilmediğini kabul etmektedir. Eğer bu sözleşme hakkında herhangi bir sorunuz, endişeniz veya ayrıntılı bilgi talebiniz varsalütfen e-posta adresinden hukuk departmanımızla temasa geçiniz. Hesabınızda bulunan aktif / pasif alan adlarının yönetim panelinden kaldırılması yada silinmesi mümkün değildir. Süresi dolan alan adlarını sadece “Çöp Kutusu”’na aktararak aktif alan adları arasından kaldırabilirsiniz.

İsimtescil gerekli gördüğü durumlarda iş bu sözleşmede değişiklikler ve güncellemeleryapabileceği hakkını saklı tutar. Verilen disiplin cezalarında genellikle, soruşturma aşamasında kullanılmış olan cümleler aleyhte kullanılabilecek sonuçlar doğurmaktadır. 7068 sayılı kanunda suç sayılan fiilerden dolayı, kolluk olarak görev yapan personeller yukarıda yazdığı şekillerde disiplin cezaları almaktadır. Madde 8/5-ç-1) Silahla dikkatsizlik, tedbirsizlik veya ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek ya da bu fiilin başkaları tarafından işlenmesine neden olmak. Madde 8/5-ç-3) Meskûn yerlerde, binalarda, herkesin dolaşıp gezebileceği veya oturabileceği yerlerde silah atmak.Madde 8/5-ç-4) Amirin usulüne göre verdiği emri yerine getirmemek.Madde 8/5-ç-5) Amirin izni olmaksızın görev yerini terk etmek. Madde 8/5-a-1) Belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmamak veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunmak.Madde 8/5-a-2) Görev sırasında kişilere veya herhangi bir nedenle kurum binalarına gelen ya da getirilenlere hakaret etmek. 7068 sayılı kanun ” Genel Kolluk Disiplin Hükümleri “; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline ilişkin disiplinsizlik ve cezaları, disiplin amirlerini ve kurullarını, disiplin soruşturma usulü ile diğer ilgili hususları düzenlemektir. Feshin iade talebi olarak değerlendirilmesi için iade politikasına uygunluğu esastır. İade politikası kapsamına girmeyen fesihlerde ücret iadesi talep edilemez. MÜŞTERİ, İSİMTESCİL Hizmetleri ile ilgili kullanım ücretlerini ve ilgili vergileri ödemeyi taahhüt eder.

Internetten haber kaldırma veya içerik kaldırma kavramını  kısaca hukuka aykırı olabilecek internet ortamında yapılan yayınlarının  kaldırılmasına yönelik hukuki imkan olarak tanımlayabilmemiz mümkündür. Bu tür illegal kumar ve bahsegel.com giriş başlangıçta mağdurlara kısmi kazançlar sağlayıp güven kazanmaktadır. Mağdurlar para kaybetmeye başladığı andan itibaren failler mağdurların zafiyetlerini kullanarak dolandırıcılığa devam etmektedirler. Böylece mağdurları kaybettikleri parayı geri alabileceklerine inandırarak onları yeniden oyun oynamaya ve daha çok para kaybetmeye yönlendirmektedirler. Mağdurlar bir şekilde pes edip bu illegal sitelerde oyun oynamayı bırakabilirler. Ancak bu sefer failler telefonla veya SMS’le mağdurlara ulaşıp bettilt veya kredi teklif etmektedir. Bu şekilde mağdurları yeniden oyun oynamaya ikna ederek mağdurları tekrar tuzağa düşürmektedirler. 7068 sayılı kanun Madde 8/6 başlığı altında, Meslek çıkarma cezalarını gerektiren fiiller sıralanmıştır.


留言

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *